Ημέρα 1η: Σχολείο-Λύκειο (άρθρο)

Σχολείο ? Τι να ναι άραγε ? Ένα κτήριο γεμάτο παιδιά και ανώτερους ? Ένα κτήριο με πλήθος μαθητών και καθηγητών ? Ή μήπως ένας χώρος όπου δημιουργούνται αναμνήσεις ? Ε ?
Αν είσαι μαθητής σκέψου ότι σε αυτό το κτήριο ζεις ένα μέρος της ημέρας σου , σκέψου τι κάνεις εκεί τόσες ώρες ... ενώ αν είσαι γονέας άκουσε το παιδί ( μικρό ή μεγάλο σε ηλικία). Σίγουρα έχει κάτι να σου πει. Οι περισσότεροι παραπονιούνται  συνεχώς για τους καθηγητές, το σύστημα, τα τους συμμαθητές που δεν συμπαθούν , για διάφορα θέματα καθαριότητας και υγείνης κ.α. Πίσω όμως από όλα αυτά που κρύβεται ? ΕΣΥ !! Εσύ ζεις εκεί. Για σένα φίλε μου μαθητή είναι όλα αυτά τα οποία εγώ, εσύ και πολλοί ακόμα δεν προσέχουμε. Και αντί να γκρινιάζεις συνέχεια.. άπλα ζήσε !!!
 Ναι αυτό κάνε!! Ζήσε τις στιγμές στο διάλειμμα, ζήσε τα γέλια με τους φίλους σου, τις αναμνήσεις, τις κανουργίες γνωριμίες που κάνεις. Και βγες επιτέλους από τον κόσμο σου, υπάρχουν τόσα πράγματα που έχεις να κάνεις. Σκέψου εκείνη την στιγμή που μιλάς με τον συμμαθητή σου στο μάθημα.. είναι μια ανάμνηση .. είναι μια στιγμή που πέρναγες καλά μέσα στο μάθημα.. και σίγουρα δεν μιλάς στο μάθημα μόνο μια φόρα.. όταν βρίσκεις ευκαιρία πιάνεις κουβέντα για να περάσεις καλά. Βλέπεις εσύ ο ίδιος διασκεδάζεις μέσα σε αυτό το όποιο εσύ και όχι μόνο αποκαλούμε "βαρετό".Άρα γιατί να κρίνεις αυτούς που σε προσπαθούν να σε βγάλουν ώριμο πολίτη στην κοινωνία ? Ίσως κάποιοι να μην αξίζουν την  συγκεκριμένη θέση ως καθηγητή, είναι όμως κρίμα να χλευάζεις ακόμη και αυτούς που προσπαθούν να σε μάθουν κάτι παραπάνω. Είναι 6 ώρες!!! Είναι κρίμα να τις σπαταλάς χωρίς να καταλαβαίνεις ποια είναι η ουσία. Για σκέψου τι θα έκανες αν δεν πήγαινες σχολείο.. Σκέψου .. θα καθόσουν όλη την ημέρα σπίτι πίσω από έναν υπολογιστή ή άλλο μέσο τεχνολογίας συνομιλώντας με τους φίλους σου . Ε αυτό θέλεις να κάθεσαι? Κάποια στιγμή όμως θα βαρεθείς και τότε τι θα κάνεις , που θα αναζητήσεις κάτι που να γεμίσει το κενό σου ? Ενώ με το σχολείο τα έχεις όλα ! Και τις ώρες που κάθεσαι και τις ώρες που μιλάς με την παρέα σου ...
Χαμόγελα και ζήσε αυτήν την ηλικία γιατί δεν θα ξαναέρθει
Παιδεία είναι αυτό που σου απομένει όταν ξεχάσεις τι έμαθες στο σχολείο: Αϊνστάιν 




Σχόλια

Λίγο πιο γνωστά...