Γιατί περιμένουμε τα Χριστούγεννα; (άρθρο)

  Πλησιάζουν Χριστούγεννα, οικογενειακές στιγμές, στολίδια, μελομακάρονα. Πιστεύω πως οι περισσότεροι άνθρωποι αγαπάνε τα Χριστούγεννα γιατί υπάρχει αυτή η ανυπομονησία για τα δώρα κάτω από το δέντρο. Αλλά πείτε ειλικρινά περιμένετε τα Χριστούγεννα για να κάνετε δώρο στα αγαπημένα σας πρόσωπα, ενώ μπορείτε να το κάνετε οποιαδήποτε μετά του χρόνου;
  Προσωπικά λατρεύω τα Χριστούγεννα, λόγω της θρησκείας, όχι επειδή θα έχει κέρδος το εμπορικό κέντρο. Γράφει πουθενά στην Καινή Διαθήκη, ότι είναι υποχρεωτικό να κάνουμε δώρα; Και οι μάγοι στη γέννηση δώρα φέρανε δεν κάνανε διαγωνισμό ποιος έχει το καλύτερο. Τα Χριστούγεννα είναι για να περνάμε χρόνο με την οικογένεια μας και ειδικά για εμένα που σπουδάζω μακριά από τους δικούς μου. Οι γιορτές είναι παύση, από τη σχολή, από το σχολείο, από τη δουλειά. Το τελευταίο ξέρω ότι δεν ισχύει για όλους. Αυτή η γιορτή είναι για να καθίσει ο πατέρας, με την μητέρα και τα παιδιά στο ίδιο τραπέζι, επειδή αυτό δεν συνέβαινε τόσο συχνά λόγω φόρτου εργασίας. Αυτό είναι το αληθινό νόημα. Να καθίσει η οικογένεια στο σαλόνι και να περάσουν χρόνο μαζί. Αυτό είναι αναμνήσεις. Για κάποια επαγγέλματα αυτό είναι εξίσου δύσκολο. Αυτοί οι άνθρωποι, οι σερβιτόροι, οι γιατροί, οι ταξιτζήδες κ.α. αξίζουν σεβασμό.
  Αν θέλετε να δείξετε σε κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο ότι είναι σημαντικό μην περίμενετε τα Χριστούγεννα για να του κάνετε δώρο. Ο χρόνος έχει 365 μέρες για να δείξετε τι νιώθετε είτε με λόγια, είτε με πράξεις. 365 μέρες για να εκδηλώσετε την αγάπη σας. Ποιο ωραίο είναι αν περάσετε όλη την ημέρα μαζί, παρά να κάνετε ένα δώρο και ένα δείπνο για 2 ώρες. Ναι αναφέρομαι στα ζευγαράκια. Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι να περάσετε εκείνη την ημέρα, από το να πάτε 2ημερη εκδρομή μέχρι να την βγάλατε σπίτι με ταινία και ποπ κορν. Αυτά είναι αναμνήσεις. Γιατί αν είναι κάτι που λείπει από την καθημερινότητα μας είναι ο χρόνος με τα αγαπημένα μας άτομα.
  Κλείνοντας αυτό που θέλω να πω, είναι να κάνετε μια αγκαλιά στους ανθρώπους που αγαπάτε, αυτό είναι που θα τους δώσει δύναμη, όχι ένα αντικείμενο. Γιατί πολύ απλά οι αναμνήσεις και η ευτυχία στο βλέμμα δεν εξαγοράζονται με δώρα αλλά με συναισθήματα. Κι αυτό είναι που έχουμε ανάγκη, όποια κι αν είναι η εποχή του έτους. 

Σχόλια

Λίγο πιο γνωστά...